Studentky se zúčastnily konference na Kypru

Zveřejněno 4.12.2015
Podívejte se na článek, který vyšel v Deníku, o tom jak se 2 studentky reprezentovaly naši organizaci na zářijovém projektu na Kypru.

Dne 18.9 se studentky Tereza Rýcová a Alexandra Witková zúčastnily mezinárodní konference v Nikosii European Conference in Cyprus na téma Diagnostics for Enterprise Soft Skills . Konference se týkala tématu, jak jsou tyhle schopnosti důležité pro podnikání. Jak je vlastně využít pro úspěšné podnikání. Na konferenci vystoupili autoři vzdělávacích projektů z Itálie, Anglie, Bulharska, Rumunska, Kypru a Spanelska. Mluvili o projektech a nástrojích sebevzdělávání a jeho využití v praxi v organizacích. Jak na jejich posuzování apod. Také o tom, jak můžeme překonat hospodářskou krizi, o spolupráci a podnikání jako celoživotním vzdělávání. Na konci konference byl prostor pro diskuzi a dotazy. Studentky se konference zúčastnily v rámci školení Annet (org. Citizen in Power), které bylo zaměřeno na podnikání a z celé republiky byly vybrány neziskovou organizací Change-It v rámci programu Erasmus+ . Citizen in Power je název organizace, která školila 30 lidí z různých států EU, pod vedením ředitele Angelose Parmatziase. Annet byl název školení o podníkání, díky němuž se konference v hlavním městě ostrova zúčastnily všichni účastníci školení.
Na školení se účastníci učili dovedností, které taky tahle konference představovala, na které byli zástupci několika států, kteří představovali své organizace, jak se prosadit na trhu, jak pro to vyškolit mládež, aby byla motivována a schopná. Jak sehnat lidi pro své projekty, jak ke propagovat apod. Cíl konference byl o úspěšném podnikání a díky pár věcem a tipů, jako jsou tyhle školení, vzdělávání, se dá všeho rychleji dosáhnout a být úspěšný. Třeba i mimo svou zemi. Alexandra a Tereza byly motivovány k tomu, aby své podnikání rozjely na Kypru, kde jsou ideální podmínky. Na akcí dívky zaujaly především zástupci několika zemí se svými projekty a možností různé participace.