Přípravné projektové setkání v rumunském městě Onesti

Zveřejněno 8.3.2016
​Ve dnech 2. až 4. března proběhlo přípravné projektové setkání zástupců zemí Rumunska, Bulharska, Turecka a České republiky v rumunském městě Onesti pro nadcházející projekt "Wing for You(th)", který se bude konat 10. až 20. dubna v Rumunsku.

Účastníci přípravného setkání (APV) byli vyzvednuti na autobusovém nádraží v Onesti a doprovozeni do Parc Hotel, kde byli ubytováni. V den příjezdu ve večerních hodinách čekalo na účastníky domácí grilování a vzájemné seznamování.

Druhý den probírali zástupci zemí program projektu, zodpovědnost účastníků a jejich dopravu na místo konání. Po obědě v hotelu dále poskytli účastníci APV setkání rozhovor živě na Radio Connect, který se týkal sociálního začleňování, účasti mladých lidí v dobrovolnických aktivitách a jejich přínos pro ně samotné. Hovořilo se také o nadcházejícím projektu financovaném Evropskou unií skrze program Erasmus+. Rozhovor byl průběžně překládán z angličtiny do rumunštiny. Všichni dále nahráli svou vlastní zprávu s poselstvím, která bude v budoucnu odvysílána v éteru. Po návštěvě rádia nadcházela procházka a poznání města Onesti. K vidění byl například stadion olympijské vítězky v gymnastice Nadia Comaneci, která jako první gymnastka získala perfektní skóre 10.0 na olympijských hrách. Navštívilo se také nedaleko vzdálené město Slanic Moldova, horské město s bohatým výskytem léčivých termálních pramenů, které bude také jedním z cílů účastníků projektu jakožto i solné doly v jeho blízkosti. Den byl opět zakončen grilováním, při kterém se zhodnotil den a byly probrány poslední nezbytnosti.

Poslední den proběhlo loučení a všichni se odebrali zpátky do svých zemí původu a APV setkání bylo ukončeno.

Více o projektu naleznete na Facebooku.


Autor: Jaroslav Gracík

Fotogalerie